Csíráztatás: Tegyünk 2 evőkanál magot egy szűrő- be, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-4 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Felhasználás: Erős ízű, antibiotikus hatású csíranövény. Tisztítja a nyálkahártyát. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kiváló sajtokhoz, tésztafélékhez, túróban és saláta keverékben. Tipp: ugyanebből a magbél készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csíranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.